Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει τις απώλειες η Wall

Μικρή πτώση στη Wall. Άνοδος 3,3% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Απρίλιο. Απώλειες για χρυσό και πετρέλαιο. Κέρδη πάνω από 3% για Procter & Gamble. Eνισχύεται το γεν. Στο κόκκινο η Ευρώπη.

Περιορίζουν τις απώλειες οι βασικοί δείκτες στη Wall, με τον Dow Jones να περνά οριακά σε θετικό έδαφος.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 15.297 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,27% στις 1.646 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 3.451 μονάδες.

"Η διάρκεια και το μέγεθος τους πρόσφατου ράλι έχει κάνει πολλούς επενδυτές ανήσυχους ότι αν δεν κλειδώσουν κέρδη, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καούν" ανέφερε αναλυτής του Marketwatch.

Το υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στην αμερικανική οικονομία σημείωσαν άνοδο 3,3% τον Απρίλιο, αρκετά υψηλότερη από όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Οι αναλυτές του Marketwatch περίμεναν ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν κατά 1,4%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Procter & Gamble σημειώνει άνοδο 3,4%, μετά την αντικατάσταση του CEO, Βοb McDonald με τον Α.G. Lafley.

Άλμα πάνω από 12% πραγματοποιεί η μετοχή της Pandora, καθώς η μουσική ιστοσελίδα ανακοίνωσε έσοδα υψηλότερα των προβλέψεων.

Οι μετοχές της Sears Holdings και της Abercombie & Fitch σημειώνουν βουτιά μεγαλύτερη από 10%, μετά την ανακοίνωση ζημιών α’ τριμήνου μεγαλύτερη των προβλέψεων.

Πτώση 7% καταγράφει η μετοχή της SalesForce, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αδύναμο outlook για το 2014.

H μετοχή της Gap διολισθαίνει 2,1%. Η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε προβλέψεις για τα κέρδη του 2013, οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται στο επίπεδο των 101 γεν.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχωρεί 0,83% στα 93,43 δολάρια τα βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει οριακά 0,06% στα 1.391 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε απώλειες 2,72% στις 6.654 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στις 8.305 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,58% στις 3.944 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v