Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Βραδεία ανάκαμψη των πολιτειών των ΗΠΑ

Οι ενέργειες σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης δημιουργούν αβεβαιότητα για τους πολιτειακούς προϋπολογισμούς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Fitch, που "βλέπει" η οικονομική ανάκαμψη να συνεχίζεται το 2014 με βραδύ ρυθμό.

Fitch: Βραδεία ανάκαμψη των πολιτειών των ΗΠΑ
Η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχίσει με βραδύ ρυθμό το 2014 για τις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, με τις συμφωνίες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας να δημιουργούν αβεβαιότητα σε πολλούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με έκθεση της Fitch.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, οι αυτόματες περικοπές στις ομοσπονδιακές δαπάνες που ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου είχαν περιορισμένη επίδραση στα οικονομικά των πολιτειών.

«Οι περισσότεροι πολιτειακοί προϋπολογισμοί υποθέτουν συγκρατημένη βελτίωση στα οικονομικά και στα έσοδα για το τρέχον και το επόμενο έτος», αναφέρεται στην έκθεση. Τονίζεται πάντως πως «αν και οι προϋπολογισμοί, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, δεν είχαν εκπλήξεις, ωστόσο βασικός παράγοντας αβεβαιότητας για τους πολιτειακούς προϋπολογισμούς αποτελούν οι ενέργειες σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v