Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall μετά τα macro

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία για καταναλωτική εμπιστοσύνη και επιχειρηματική δραστηριότητα. Απώλειες πάνω από 1% για χρυσό. Πτώση για πετρέλαιο. Στο 1.29 διολισθαίνει το ευρώ. Κέρδη 1% για τη Dell.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, μετά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 15.352 μονάδες, ο S&P κινείται 0,04% υψηλότερα στις 1.655 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,13% στις 3.496 μονάδες.

Στις 84,5 μονάδες αυξήθηκε τον Μαϊο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Michigan από 76,4 μονάδες τον Απρίλιο. Το επιπεδο αυτό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2007.

Την ίδια ώρα ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI πραγματοποίησε εντυπωσιακή άνοδο τον Μάιο, στα καλύτερα επίπεδα του τελευταίου έτους.

Ο δείκτης που καλύπτει τη δραστηριότητα της μεταποίησης στην καίρια περιφέρεια του Σικάγο, ενισχύθηκε στο 58,7 από 49 τον Απρίλιο.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν πτώση τον Απρίλιο, υποχωρώντας κατά 0,2% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Guess πραγματοποιεί άνοδο 5,32%, καθώς η εταιρεία ρουχισμού ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου υψηλότερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της Krispy Kreme Doughnuts σημειώνει άλμα 8,63%, μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών 33% το πρώτο τρίμηνο.

Kέρδη 1% πραγματοποιεί η μετοχή της Dell, μετά την μήνυση που κατέθεσαν οι μέτοχοι στον ιδρυτή της εταιρείας Michael Dell.

Βουτιά 13% καταγράφει η μετοχή της Paolo Alto μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κυμαίνεται στο επίπεδο του 1.30.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο πραγματοποιεί πτώση 0,91% στα 92,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 1,20%% στα 1.395 δολάρια η ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v