Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι καταναλωτικές δαπάνες προβληματίζουν τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος η Wall, μετά την αναπάντεχη πτώση στις καταναλωτικές δαπάνες. Απώλειες πάνω από 1% για το πετρέλαιο. Υποχωρεί ο χρυσός. Διολισθαίνει στο 1,29 το ευρώ. Άνοδος 0,5% για την μετοχή της Dell.

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν αναπάντεχα τον Απρίλιο και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,38% στις 15.267 μονάδες, ο S&P κινείται 0,39% χαμηλότερα στις 1.648 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,44% στις 3.476 μονάδες.

"Βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα, οπότε παρατηρείται έντονη μεταβλητότητα. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη διάθεση για εξασφάλιση κερδών, καθώς οι μετοχές απέδωσαν αρκετά καλά και τον Μαϊο" ανέφερε αναλυτής του Marketwatch.

Αναπάντεχη πτώση σημείωσαν τον Απρίλιο οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 0,2% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα κάτω την αύξηση του Μαρτίου, στο 0,1% από 0,2%.Το προσωπικό εισόδημα μειώθηκε λιγότερο από 0,1% τον Απρίλιο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Guess πραγματοποιεί άνοδο 5,32%, καθώς η εταιρεία ρουχισμού ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου υψηλότερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της Krispy Kreme Doughnuts σημειώνει άλμα 8,63%, μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών 33% το πρώτο τρίμηνο.

Πτώση 0,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Dell, μετά την μήνυση που κατέθεσαν οι μέτοχοι στον ιδρυτή της εταιρείας Michael Dell.

Βουτιά 13% καταγράφει η μετοχή της Paolo Alto μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κυμαίνεται στο επίπεδο του 1.30.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο πραγματοποιεί πτώση 1,07% στα 92,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,28% στα 1.408 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v