Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο Dow Jones

Κέρδη στη Wall αν και αρχικά τα στοιχεία μεταποίησης προβλημάτισαν τους επενδυτές. Σε επίπεδα ύφεσης ο δείκτης ISM, απροσδόκητη άνοδος για PMI. Επέστρεψε πάνω από τα 1.400 δολ./oz ο χρυσός. Άνοδος και για πετρέλαιο.

Η διολίσθηση του δείκτη μεταποίησης ISM σε επίπεδα ύφεσης προβλημάτισε τους επενδυτές στη Wall με τους S&P και Nasdaq να σημειώνουν απώλειες έως και λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης. Ωστόσο στο τέλος της συνεδρίασης όλοι οι δείκτες γύρισαν σε θετικό έδαφος με τον Dow να πιάνει υψηλό ημέρας.

Αναφορικά με τον ISM, ο δείκτης υποχώρησε στις 49 μονάδες τον Μάιο έναντι 50,7 τον προηγούμενο μήνα έναντι 51 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο δείκτης PMI- μη αντιπροσωπευτικός δείκτης μεταποίησης στις ΗΠΑ – ο οποίος σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη της αναμενόμενης στις 52,3 μονάδες, ανακάμπτοντας από το χαμηλό 6 μηνών του προηγούμενου μήνα ήτοι από τις 52,1 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση των στοιχείων απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή καθώς μια ενδεχόμενη νέα μείωση της ανεργίας ενδεχομένως να αποτελέσει αφορμή για τον περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Intel ενισχύθηκε 4% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης του τίτλου σε «Buy» από την FBR Capital Markets.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,92%, στις 15.254,03 μονάδες. Ο S&P υψηλότερα 0,59%, κλείνοντας στις 1.640,42 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 3.465,37 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 6,09 δολ. με πτώση 15,5% ενώ το δικαίωμα της CocaCola HBC ενισχυόταν 4,4% στα 27,26 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά 1,5% στα 93,34 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,3% στα 1.411 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v