Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στη Wall μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία για απασχόληση. Άνοδο μεγαλύτερη των 200 μονάδων σημειώνει ο Dow. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί κάτω από τα $1.400 ο χρυσός. Κέρδη για πετρέλαιο.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για δημιουργία 175.000 νέων θέσεων εργασίας τον Μαϊο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,32% στις 15.245 μονάδες, ο S&P κινείται 1,14% υψηλότερα στις 1.641 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 1,05% στις 3.461 μονάδες.

Tο υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 175.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο, ενώ η ανεργία αυξήθηκε στο 7,6% από 7,5% τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 165.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι η ανεργία θα παραμείνει σταθερή στο 7,5%.

Ο Bill Gross της Pimco, δήλωσε στο Bloomberg ότι η Fed δύσκολα θα προχωρήσει σε έναν περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, μετά την αύξηση της ανεργίας.

"H σημερινή ανακοίνωση για την απασχόληση δεν αποτελεί σημάδι για επιβράδυνση από τη Fed" ανέφερε ο κ. Gross.

Αναλυτής της Wells Fargo υποστήριξε στο Bloomberg ότι η ανακοίνωση προσφέρει στους επενδυτές ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά όχι με τέτοιο ρυθμό που να δικαιολογεί έναν περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

"Αποτελεί το ιδανικό σημείο για να σταματήσουν οι επενδυτές να ανησυχούν για μια πρόωρη επιβράδυνση" τόνισε.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Gap πραγματοποιεί άνοδο 1,4% μετά την ανακοίνωση αύξησης 7% στις πωλήσεις του περασμένου μήνα.

Η μετοχή της Yum! κινείται 1,3% υψηλότερα μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής σε “buy” από “neutral” από την UBS.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Η μετοχή της Microsoft κερδίζει 1,32%, της Hewlett-Packard 1,65% και της Amazon 2,12%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο ενισχύεται 0,99% στα 95,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτώση 2,32% σημειώνει ο χρυσός στα 1.383 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται στο επίπεδο των 96 γεν. 

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των στοιχείων το δολάριο σκαρφάλωσε πάνω από τα 96 γεν, από 95,68 γεν προηγουμένως. Την ίδια ώρα το αμερικάνικο νόμισμα σημείωσε κέρδη 0,3% έναντι του ευρώ, στα 1,32 δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v