Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed προβλημάτισε τους επενδυτές στη Wall

Πτώση στη Wall καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη στάση που θα κρατήσει η Fed αναφορικά με τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης. Τερμάτισε το νικηφόρο «φαινόμενο της Τρίτης». Επέστρεψε κάτω από τα $1.400 ο χρυσός. Άνοδος για πετρέλαιο.

Οι ανησυχίες ότι η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων οδήγησε σε απώλειες τους δείκτες της Wall με το ανοδικό φαινόμενο της Τρίτης να τερματίζει μετά από 20 κερδοφόρες συνεδριάσεις.


Συγκεκριμένα, μπορεί το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Απρίλιο να διευρύνθηκε κατά 8,5% στα 40,29 δισ. δολάρια, ωστόσο η αύξηση ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών στα 41,1 δισ. δολάρια.


Κάθε καλή είδηση που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο σταθερής ανάκαμψης, προβληματίζει τους επενδυτές καθώς στη τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ είχε αναφερθεί ότι σε περίπτωση ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας τότε ενδέχεται να παρθεί απόφαση για μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.


Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της General Motors ενισχύθηκε 1,4% μετά την ανακοίνωση ότι ο τίτλος της εν λόγω εταιρείας θα αντικαταστήσει τη μετοχή της H.J. Heinz στο δείκτη S&P.


Αντίστοιχα η μετοχή της Monster Beverage Corp. κινήθηκε ανοδικά κατά 10,5% καθώς οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 9% τους τελευταίους 2 μήνες.


Στον αντίποδα η μετοχή της Dollar General Corp. σημείωσε πτώση 7,5% καθώς η διοίκηση υποβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας για το 2013.


Επιπλέον ο τίτλος της Salesforce.com Inc. υποχώρησε 8% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της ExactTarget Inc.


Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε σήμερα από το χαμηλό ενός μήνα έναντι του γεν στα 100,23 και αντίστοιχα σε σχέση με το ευρώ ενισχύθηκε οριακά στο 1,3065 δολ.


Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε πτώση 0,50%, στις 15.177,39 μονάδες. Ο S&P χαμηλότερα 0,55%, κλείνοντας στις 1.631,35 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 3.445,26 μονάδες.


Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,86 δολ. με πτώση 4,2% ενώ το δικαίωμα της CocaCola HBC υποχωρούσε 2,6% στα 26,49 δολ.


Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά 0,10% στα 93,37 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1% στα 1.398 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v