Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχαιρετά τις 15.000 ο Dow Jones

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στην Wall, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις πολλές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Beige Book της Fed. Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός.

Συνεχίζουν διορθωτικά και σήμερα οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, σε μια «πολυάσχολη» συνεδρίαση που περιλαμβάνει μεγέθη για την αγορά εργασίας και τον κλάδο υπηρεσιών, καθώς και την έκθεση Beige Book της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία.

Η μεγάλη πτώση στο ιαπωνικό χρηματιστήριο και οι ζημίες της προηγούμενης συνεδρίασης στην Wall Street λειτουργούν ανασταλτικά στην επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,2% στις 14.996 μονάδες, ο S&P κινείται 1,25% χαμηλότερα στις 1.611 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,17% στις 3.405 μονάδες.

Πολλές και σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση.

Στην αγορά εργασίας ανακοινώθηκε από το ινστιτούτο ADP ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής απασχόλησης αυξήθηκαν τον Μάιο περισσότερο απ'όσο τον Απρίλιο, αλλά λιγότερο από τις προβλέψεις. Στα μισθολόγια του ιδιωτικού τομέα προστέθηκαν 135.000 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, ο δείκτης ISM υπηρεσιών που αποτυπώνει τα επίπεδα δραστηριότητας στον τομέα παροχών υπηρεσιών της οικονομίας βελτιώθηκε περισσότερο απ'όσο αναμενόταν τον Μάιο στην αμερικανική αγορά και ανήλθε στο 53,7.

Τέλος, οι παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1% τον Απρίλιο, σε μεγάλο βαθμό λόγω της σημαντικής ζήτησης για αυτοκίνητα και αεροσκάφη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Αργότερα η κεντρική τράπεζα θα κοινοποιήσει την έκθεση Beige Book που περιλαμβάνει εκτιμήσεις και προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία.

Οι φόβοι ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να ανακαλεί τις αγορές ομολόγων πίεσαν σε απώλειες χθες την Wall Street και ο δείκτης Dow Jones έληξε το νικηφόρο σερί των 20 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων για την ημέρα Τρίτη.

Οι αναλυτές της Credit Suisse σχολίασαν νωρίτερα σήμερα ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει ανοδικά περιθώρια 15% και προβλέπουν ότι ο Standard & Poor's 500 θα κλείσει την χρονιά στις 1.730 μονάδες.

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να ενισχύεται  μετά την «μάχη» για την διατήρηση των 1.400 δολαρίων. Το συμβόλαιο κερδίζει 10 δολ. στα 1.407 δολάρια ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 0,65% στα 93,92 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v