Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Προώθηση στην ανανεώσιμη ενέργεια

Ο βραχίονας private equity της Goldman Sachs διπλασιάζει την ίδια επένδυση σε ινδική εταιρία αιολικής ενέργειας, λίγες ημέρες μετά την δέσμευση για επένδυση 487 εκατ. δολ. στην ιαπωνική JRE.

Goldman Sachs: Προώθηση στην ανανεώσιμη ενέργεια

Ο βραχίονας private equity του αμερικανικού επενδυτικού οίκου Goldman Sachs διπλασιάζει την επένδυση ιδίων κεφαλαίων σε ινδική εταιρία αιολικής ενέργειας.

Ο οίκος θα τοποθετήσει 135 εκατ. δολ. επιπλέον στην ινδική ReNew Wind Power, επιβεβαιώνοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ανανεώσιμες πηγές στην Ασία.

Η προγραμματισμένη αυτή επένδυση ακολουθεί την δέσμευση της Goldman να επενδύσει έως 487 εκατ. δολ. στην JRE, εταιρία παραγωγής ηλιακής ενέργειας της Ιαπωνίας, όπου οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος είναι εγγυημένες για 20 χρόνια.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των private equity venture capital για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει επιταχυνθεί αισθητά φέτος, ειδικά στην Ινδία και την Ιαπωνία.

Πέρσι τα επίπεδα επενδύσεων ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, στα 153 εκατ. δολάρια, μετά τα 700 εκατ. δολ. και άνω το 2010 και το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας ιδιωτικών ερευνών Preqin.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v