Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Σε αύξηση εισοδημάτων 3% στοχεύει ο Abe

Την αύξηση των εισοδημάτων κατά 3% ετησίως έθεσε σαν στόχο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της νέας οικονομικής στρατηγικής. Ανακοίνωσε ακόμα ότι θα συγκροτήσει ειδικές οικονομικές ζώνες για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ιαπωνία: Σε αύξηση εισοδημάτων 3% στοχεύει ο Abe

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, υποσχέθηκε την Τετάρτη να αυξήσει τα εισοδήματα κατά 3% ετησίως και να συγκροτήσει ειδικές οικονομικές ζώνες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στο τρίτο πακέτο προτάσεων που κατέθεσε για την τόνωση της οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Abe εξετάζει ακόμα να πιέσει τα κρατικά ταμεία συντάξεων και άλλα δημόσια ταμεία να αυξήσουν τις επενδύσεις τους σε μετοχές.

Με βάση έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο, η κυβέρνηση θα ζητήσει την άποψη ειδικών και θα προσπαθήσει να καταλήξει σε συμπέρασμα ως το Φθινόπωρο.

Τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία που παρουσίασε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της στρατηγικής που προωθεί με στόχο την έξοδο της ιαπωνικής οικονομίας από δεκαετίες χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Ο κ. Abe έχει ήδη προτείνει ρυθμίσεις για την μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην απασχόληση, την τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων και την απορρύθμιση αγορών.

Το συνολικό πακέτο μέτρων αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο στις 14 Ιουνίου, μαζί με ένα νέο πλαίσιο δημοσιονομικών στόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v