Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 4,1% στο ιαπωνικό ΑΕΠ

Η Ιαπωνία είναι πλέον η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στη G7. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ δίνουν ώθηση στην αμφιλεγόμενη οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ενόψει των εκλογών για την Άνω Βουλή στις 21 Ιουλίου.

Άλμα 4,1% στο ιαπωνικό ΑΕΠ
Η Ιαπωνία αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία ανάπτυξης για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε επίπεδα που προκαλούν έκπληξη για αναλυτές και επενδυτές. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκε στο 1% σε τριμηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, το ιαπωνικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 4,1% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,5%.

Με τα νέα δεδομένα, η Ιαπωνία καθίσταται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην G7, ενώ ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και τα περιβόητα «Αμπε-νομικά» ενισχύονται ενόψει και των κρίσιμων εκλογών για την Άνω Βουλή, στις 21 Ιουλίου. Η κυβέρνησή Άμπε έχει ήδη εκτοξεύσει δύο από τα τρία «βέλη» της οικονομικής αναγέννησης της χώρας – δημοσιονομικό πακέτο αναπτυξιακών κινήτρων 105 δισ. δολ. παρά το αστρονομικό δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας και μαζική νομισματική χαλάρωση με νέο καθεστώς στην κεντρική τράπεζα – και θα οριστικοποιήσει το τρίτο, τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή του στρατηγική, σε ομιλία του την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v