Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Wall Street

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την αμερικανική αγορά με κέρδη και στην εβδομάδα για τη Wall, καθώς μια σειρά μακροοικονομικών δεδομένων έδειξαν συγκράτηση του πληθωρισμού, εγείροντας εκ νέου ελπίδες ότι η Fed θα ολοκληρώσει σύντομα τις αυξήσεις επιτοκίων. Ισχυρά κέρδη για τις ευρωαγορές. Κλειστή η Wall Street τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την αμερικανική αγορά με κέρδη και στην εβδομάδα για τη Wall, καθώς μια σειρά μακροοικονομικών δεδομένων έδειξαν συγκράτηση του πληθωρισμού, εγείροντας εκ νέου ελπίδες ότι η Fed θα ολοκληρώσει σύντομα τις αυξήσεις επιτοκίων.

”Τα μηνύματα είναι μεικτά αλλά φαίνεται πως οι πωλητές έχουν αποχωρήσει και οι επενδυτές αισθάνονται καλύτερα για την αγορά” σχολίασε ο Michael Metz, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer.

Ο Ray Blumberg της Sterne, Agee & Leach εκτιμά ότι τα δεδομένα για τον πληθωρισμό ήταν θετικά επαρκώς για μια ανοδική αντίδραση. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η υποχώρηση.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι, ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο μετά από άνοδο 0,3% το Μάρτιο, ευθυγραμμισμένος με τις εκτιμήσεις της αγοράς και πάντως χαμηλότερος από τις ανησυχίες για νέα άνοδο κατά 0,3%. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 2,1 στο τελευταίο 12μηνο, ο ταχύτερος ρυθμός ανόδου από το Μάρτιο του 2005.

Τα μεγέθη ανακοινώθηκαν μια ημέρα μετά από στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και την αγορά ακινήτων που καθησύχασαν τις πληθωριστικές ανησυχίες της αγοράς.

Στη χρηματιστηριακή αγορά, κέρδη κατέγραψαν οι χρηματιστηριακές, οι εταιρίες βιοτεχνολογίας και οι αερογραμμές ενώ απώλειες σημείωσαν οι μετοχές χρυσού και λογισμικού.

Διατηρήθηκε η ανοδική κίνηση για τον τίτλο της General Motors, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 5,7% στα 29,5 δολάρια μετά τη δεύτερη αναβάθμιση σύστασης από αναλυτή εντός της εβδομάδας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι μετοχές των χρηματιστηριακών εταιριών μετά από αναβαθμίσεις συστάσεων αναλυτών για τρεις από αυτές.

Η μετοχή της Charles Schwab ενισχύθηκε κατά 2,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Banc of America Securities σε buy ενώ ισχυρά κέρδη σημείωσαν επίσης, η Goldman Sachs (αναβάθμιση από UBS σε buy) και η Merrill Lynch.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.278,61 μονάδες με κέρδη 0,60%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,55%, στις 2.210,37 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,57%, στις 1.280,16 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 3,17% στα 8,45 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,09%, στα 10,69 δολάρια. Άνοδος 0,68% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 31 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 2% στις 5.791 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,93% στις 5.045,09 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.788,36 μονάδες με κέρδη 1,44%.

H Wall Street θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της αργίας Memorial Day.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v