Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάθος εποχή για ΙΡΟ ”δείχνουν” οι διεθνείς αγορές

Δύο αρχικές δημόσιες εγγραφές αναβλήθηκαν στο Λονδίνο την Πέμπτη, ενώ στις ΗΠΑ η μετοχή μιας καταξιωμένης επιχείρησης που έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά βυθίστηκε ως 15%, στις πρώτες ”παράπλευρες απώλειες” της διεθνούς χρηματιστηριακής αναταραχής.

Λάθος εποχή για ΙΡΟ ”δείχνουν” οι διεθνείς αγορές
Οι ”παράπλευρες απώλειες” της διεθνούς χρηματιστηριακής αναταραχής άρχισαν να φαίνονται την Πέμπτη, όταν στο Λονδίνο αναβλήθηκαν δύο αρχικές δημόσιες εγγραφές, ενώ στις ΗΠΑ η μετοχή μιας καταξιωμένης επιχείρησης που εισήχθη στην αγορά βυθίστηκε ως 15% -στην χειρότερη πτώση του είδους τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο Λονδίνο, τόσο η CMC Markets, που προσφέρει υπηρεσίες ξένου συναλλάγματος, όσο και η Sigma Capital Investments, κατασκευαστική επιχείρηση της Μαύρης Θάλασσας, ανακοινωσαν ότι θα επιμείνουν στα ΙΡΟ τους, αλλά θα περιμένουν μέχρι να παρέλθει η μεταβλητότητα στις αγορές.

Την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ευάλωτη επενδυτική ψυχολογία ώθησε σε κάθετη βύθιση την Vonage στο ντεμπούτο της, καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την μετοχή μιας εταιρίας που παραμένει ζημιογόνος, έστω κι αν αυτή είναι καταξιωμένη και λειτουργεί σε έναν αναπτυσσόμενο κλάδο της οικονομίας.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v