Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανάκαμψης η Wall

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να παίρνουν τάση από την ισχυρή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων παράσχουν στήριξη στις μετοχές του κλάδου. Δεν αναφέρθηκε σε πληθωρισμό και επιτόκια ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke. Ράλι στις ευρωαγορές.

Ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να παίρνουν τάση από την ισχυρή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων παράσχουν στήριξη στις μετοχές του κλάδου.

Ειδικότερα, τα σχόλια του Ben Bernanke ενώπιον οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς, δεν περιείχαν κάποια αναφορά στην οικονομία ή τα επιτόκια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις μετοχές ενέργειας, λόγω της σημαντικής ενίσχυσης στην πετρελαϊκή τιμή, που πλέον διαμορφώνεται στα 71,20 δολάρια το βαρέλι, καθώς και τους τεχνολογικούς τίτλους.

Στην γενικότερη ανάκαμψη που παρατηρείται στην αμερικανική αγορά, τα ισχυρότερα κέρδη εξασφαλίζουν οι μετοχές ενέργειας, πετρελαϊκών υπηρεσιών, οι μετοχές internet και οι χρηματιστηριακές.

Εν τω μεταξύ, στα εταιρικά νέα, άνοδο 3% στα καθαρά κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε η Toll Brothers, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο η εταιρία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης λόγω αύξησης στα εργατικά κόστη και τα κόστη των πρώτων υλών. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 4,4%.

Άνοδος 4% και για τη μετοχή της Nokia μετά την έκθεση της UBS που αναφέρει πολλούς ”καλούς λόγους για αγορά της μετοχής”.

Η Deutsche Bank αναβάθμισε την σύσταση για την Goodyear σε hold από sell λόγω αποτίμησης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.172,05 μονάδες με κέρδη 0,43%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,87%, στις 2.191,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,58%, στις 1.269,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει άνοδο 2,64% στις 5.678,70 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να κλείνει με κέρδη 2,45% στις 4.931,53 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.678,49 μονάδες με κέρδη 2,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v