Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές επικράτησαν πάλι στη Wall Street

Οι πτωτικές τάσεις επικράτησαν τελικά στη Wall Street με τους Dow, Nasdaq και S&P να κινούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης με αρνητικό πρόσημο. Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6,5 μηνών έκλεισε το Nasdaq. Ισχυρή πτώση για το δικαίωμα (ΑDR) της Εθνικής και του ΟΤΕ. Σημαντικές απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street με τους Dow, Nasdaq και S&P να κινούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης με αρνητικό πρόσημο, καθώς επανήλθαν οι πληθωριστικές ανησυχίες και οι φόβοι ότι μια νέα αύξηση των επιτοκίων από τη FED θα ”ψαλιδίσει” την ανάπτυξη. Ισχυρή πτώση για το δικαίωμα (ΑDR) της Εθνικής και του ΟΤΕ. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα ανοδικά κινήθηκαν τελικώς οι τιμές του μαύρου χρυσού διαμορφούμενες στα 69,96 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα κατέγραφαν πτώση, ωθώντας χαμηλότερα τίτλους πετρελαϊκών κολοσσών, όπως η ExxonMobil. H τιμή του χρυσού κυμάνθηκε στα επίπεδα των 655 δολαρίων ανά ουγκιά.

Aπώλειες κατέγραψε η μετοχή της Alcoa με αφορμή την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων και ιδιαίτερα του αλουμινίου.

Πτωτικά βρέθηκαν οι μετοχές του Nyse Group παρά την θετική ”γνώμη” που εξέφρασε το Euronext για την προσφορά του ομίλου, έναντι του Deutsche Boerse.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε η μετοχή της Yahoo ύστερα από δημοσίευμα του Barron’s. Το περιοδικό υπογράμμισε ότι η αδυναμία της μετοχής της εταιρίας αποτελεί επενδυτική ευκαιρία.

Η Wal Mart που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης ανακοίνωσε την πώληση μονάδας στην Νότιο Κορέα σε τοπική εταιρία προς 882 εκατ. δολάρια.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 6,0%, στα 8,17 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε στα 10,7 δολάρια. Πτώση 2,85% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 30,3 δολάρια.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 11.125 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,96%, στις 2.172 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον S&P, στις 1.262 μονάδες.

Εξάλλου ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,2%, διαμορφούμενος στις 5.532 μονάδες, ενώ ο Dax κατέγραψε πτώση κατά 2,2%, στις 5.546 μονάδες. Απώλειες 2,65% κατέγραψε ο Cac, που προσέγγισε στις 4.813

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v