Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια ανάκαμψη επιχειρείται στη Wall Street

Ήπια ανάκαμψη παρατηρείται στην αμερικανική αγορά μετά την χθεσινή συνεδρίαση ”πανικού” κατά την οποία ο Dow Jones απώλεσε 214 μονάδες εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve μετά την ένδειξη για ισχυροποίηση των πληθωριστικών πιέσεων. Αντιδρούν ανοδικά και οι ευρωαγορές.

Ήπια ανάκαμψη παρατηρείται στην αμερικανική αγορά μετά την χθεσινή συνεδρίαση ”πανικού” κατά την οποία ο Dow Jones απώλεσε 214 μονάδες εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve μετά την ένδειξη για ισχυροποίηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Dow δεν είχε σημειώσει τέτοιες απώλειες εντός μιας συνεδρίασης από τις 24 Μαρτίου του 2003.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες υπέστησαν ακόμη ισχυρότερο πλήγμα, δείχνουν να αντιδρούν ανοδικά, αντισταθμίζοντας τις πρωινές απώλειες και καταγράφοντας ήπια κέρδη.

Σημαντικά κέρδη για τους τίτλους των British Telecom και Societe Generale μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών δεδομένων, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 42.000 στις 367.000 την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η αύξηση οφείλεται κυρίως σε ”λουκέτο” κρατικής μονάδας παραγωγής στο Πουέρτο Ρίκο.

Η νεοεισερχόμενη εταιρία γρήγορου φαγητού Burger King θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης, με την τιμή εισαγωγής της μετοχής της να διαμορφώνεται στα 17 δολάρια.

Άνοδος 8,7% για τη Sears Holding μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας που ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 180 εκατ. δολάρια.

Πιέσεις αναμένεται να δεχθεί ο τίτλος της Claire’s Stores μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας που εξέδωσε.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της JDS Uniphase μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τη Needham σε ”buy” από ”hold”.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.213,05 μονάδες με κέρδη 0,07%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,53%, στις 2.206,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,09%, στις 1.271,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,23% στις 5.688,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,35% στις 4.937,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.678,08 μονάδες με κέρδη 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v