Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street (update)

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η ισχυρή διόρθωση στις τιμές των εμπορευμάτων και ιδίως του χρυσού και του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ανοδική κίνηση του δολαρίου, πλήττουν τις μετοχές που σχετίζονται με τα μέταλλα και την ενέργεια. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η ισχυρή διόρθωση στις τιμές των εμπορευμάτων και ιδίως του χρυσού και του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την ανοδική κίνηση του δολαρίου, πλήττουν τις μετοχές που σχετίζονται με τα μέταλλα και την ενέργεια.

Παράλληλα, διατηρείται η αβεβαιότητα για τον πληθωρισμό και τα αμερικανικά επιτόκια, λόγω της οποίας η Wall Street κινήθηκε έντονα πτωτικά στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, η υποχώρηση στις τιμές των εμπορευμάτων και η επιβράδυνση του δείκτη Empire θεωρείται ”θετική” αλλά όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η αγορά θα περιμένει ενδείξεις στα στοιχεία πληθωρισμού που δημοσιεύονται την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, ισχυρή διόρθωση παρατηρείται σε ολόκληρο το φάσμα της αγοράς εμπορευμάτων, με το πετρέλαιο να υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, τον χρυσό να υποχωρεί κάτω από τα 700 δολάρια την ουγκιά, στα 695 δολάρια, χάνοντας 16,8 δολάρια, ενώ ο χαλκός υποχωρεί στα 3,685 δολάρια τη λίβρα.

Εξάλλου ισχυρή όσο και αναπάντεχη πτώση εμφανίζει ο δείκτης μεταποίησης Empire της περιοχής της Νέας Υόρκης τον Μάιο. Ο δείκτης Empire υποχωρεί τον Μάιο στο 12,4 έναντι εκτίμησης της αγοράς για ενίσχυση στο 16,2 από το 15,8 τον προηγούμενο μήνα.

Σε κλαδικό επίπεδο, σημαντικές πιέσεις δέχονται οι μεταλλουργικές και οι ενεργειακές εταιρίες, με την Exxon Mobil να υποχωρεί κατά 1,6%, τη Valeron Energy να σημειώνει απώλειες 3% και την Total να υποχωρεί κατά 2,3%.

Ισχυρές πιέσεις επίσης για τις Hecla Mining, Freeport-McMoRan και Goldport.

Στο μέτωπο των deals η φαρμακευτική AstraZeneca συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρία βιοτεχνολογίας Cambridge Antipody με premium 67%, σε μια εξέλιξη που αποτιμά την εταιρία στα 1,3 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.359 μονάδες με απώλειες 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,86%, στις 2.224 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,34%, στις 1.286 μονάδες.

Πτώση 1,66% σημείωσε ο Cac, στις 5.064 μονάδες, ενώ ο απώλειες 1,0% κατέγραψε ο Dax, που έκλεισε στις 5.857 μονάδες. Πτώση 1,2% για τον FTSE 100, που διαμορφώθηκε στις 5.841 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v