Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα επιτόκια φοβίζουν Wall Street και ευρωαγορές

Ισχυρές πιέσεις σημειώθηκαν στις ευρωαγορές, με τον δείκτη Dax να κλείνει με απώλειες 2,29% και αντίστοιχη υποχώρηση σε Αγγλία και Γαλλία, ενώ συνεχίζεται η διόρθωση και στη Wall Street λόγω ανησυχιών των επενδυτών για επιτόκια και πληθωρισμό.

Ισχυρές πιέσεις σημειώθηκαν στις ευρωαγορές, με τον δείκτη Dax να υποχωρεί πλέον του 2% και αντίστοιχες απώλειες σε Αγγλία και Γαλλία, ενώ συνεχίζεται η διόρθωση και στη Wall Street λόγω ανησυχιών των επενδυτών για επιτόκια και πληθωρισμό.

To ράλι στα εμπορεύματα έχει τρομάξει τους επενδυτές, ενισχύοντας τις πληθωριστικές προσδοκίες, με πολλούς σχολιαστές να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους για τα αμερικανικά επιτόκια, με το 5,5% εντός του καλοκαιριού να μην θεωρείται εξωφρενική πιθανότητα.

”Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι τι θα κάνει η Federal Reserve στη συνεδρίαση του Ιουνίου”, επισημαίνει ο Hugh Johnson, πρόεδρος της Illington Advisors. ”Όταν βλέπεις το χρυσό και το πετρέλαιο σε αυτά τα επίπεδα, εκτιμάς ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα νέας αύξησης επιτοκίων τον Ιούνιο”.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.405,05 μονάδες με απώλειες 0,82%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 1,08%, στις 2.248,54 μονάδες με τις ισχυρές απώλειες της Yahoo να επηρεάζουν το δείκτη, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,88%, στις 1.294,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να υποχωρεί 2,15% στις 5.912,10 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 2,14% στις 5.150,45 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.916,28 μονάδες με ισχυρές απώλειες 2,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v