Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε το βηματισμό της η Wall Street

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Wall Street με την αρμόδια επιτροπή της FED να αυξάνει, όπως αναμενόταν, τα αμερικανικά επιτόκια στο 5,0%. Πτωτικές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Mικτές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Wall Street με την αρμόδια επιτροπή της FED να αυξάνει τα αμερικανικά επιτόκια στο 5,0%. Πτωτικές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα η FOMC προχώρησε, ως αναμενόταν, σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% τα οποία διαμορφώνονται πλέον στο 5,0%.

Στη συνοδευτική δήλωση της FOMC τονίζεται ότι ίσως απαιτηθεί μια περαιτέρω ”σύσφιξη” της νομισματικής πολιτικής ωστόσο η διάρκεια και ο χρονικός ορίζοντας αυτής θα εξαρτηθούν από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Cisco. Ο αμερικανικός κολοσσός ”απογοήτευσε” καθώς οι εκτιμήσεις του για την πορεία βασικών μεγεθών του στο τρέχον τρίμηνο κινήθηκε χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Walt Disney καθώς τα αποτελέσματά της εξέπληξαν ευχάριστα επενδυτές και αναλυτές. Κέρδη και για την Daimler Chrysler η μετοχή της οποίας αναβαθμίστηκε από Deutsche Bank σε ”buy”.

Ανοδικά και ελαφρώς υψηλότερα των 72 δολαρίων διαμορφώθηκαν οι πετρελαικές τιμές, ενώ στα 1,28 δολάρια υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 11.642 μονάδες με οριακά κέρδη 0,02%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,75%, στις 2.320 μονάδες. Πτώση 0,17% για τον S&P, στις 1.322 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 9,96 δολάρια, το δικαίωμα της 3Ε στα 32,1 δολάρια και του ΟΤΕ στα 12,19 δολάρια.

Εξάλλου πτώση 0,64% σημείωσε ο FTSE 100, διαμορφούμενος στις 6.083 μονάδες, ενώ ο Cac υποχώρησε κατά 0,64%, στις 5.278 μονάδες. Απώλειες 0,36% για τον Dax που έκλεισε στις 6.118 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v