Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υψηλά σε Wall λόγω deals και πτώσης πετρελαίου

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street με αφορμή την υποχώρηση του πετρελαίου αλλά και τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη. Μικτά πρόσημα στις κύριες ευρωαγορές.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street με αφορμή την υποχώρηση του πετρελαίου αλλά και τις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.

Ειδικότερα, η Wachovia συμφώνησε να εξαγοράσει προς 25 δισ. δολάρια την Golden West Financial, καταβάλοντας ρευστό και μετοχές.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Berkshire ύστερα από τις δηλώσεις του κ. Γ. Μπάφετ που τόνισε ότι αναζητά στόχους εξαγοράς στην Αγγλία και στην Ευρώπη γενικότερα. Παράλληλα, ανακοίνωσε την εξαγορά ισραηλινής εταιρίας προς 4 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, αναλυτές της αγοράς υπογραμμίζουν ότι η Fed στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα προχωρήσει σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων στο 5,0%.

Οι πετρελαϊκές τιμές υποχώρησαν κάτω από τα επίπεδα των 70 δολαρίων, ενώ η ισοτιμία δολαρίου – ευρώ διαμορφώνεται στα επίπεδα των 1,27 δολαρίων.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,03%, στις 11.574 μονάδες, ενώ ο NASDAQ καταγράφει κέρδη 0,07%, στις 2.340 μονάδες. Κέρδη 0,14% καταγράφει ο S&P, που κινείται στις 1.323 μονάδες.

Στις 6.079 μονάδες με πτώση 0,21% κινείται ο FTSE 100, ενώ ο DAX κερδίζει 0,45%, στις 6.140 μονάδες. Κέρδη 0,12% για τον CAC, στις 5.292 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v