Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια ”ανάσα” από τα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street με τα αναθεωρημένα αποτελέσματα της General Motors, τις τιμές του πετρελαίου και των εμπορευμάτων αλλά και την επικείμενη συνεδρίαση της FED να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της αγοράς. Περίπου 83 μονάδες χωρίζουν το Dow Jones από τα ιστορικά υψηλά των 11.722. Ανοδικές τάσεις στις κύριες ευρωαγορές.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street με τα αναθεωρημένα αποτελέσματα της General Motors, τις τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων, αλλά και την επικείμενη συνεδρίαση της FED να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της αγοράς. Ανοδικές τάσεις στις κύριες ευρωαγορές.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η μετοχή της Dell. H εταιρία ”προειδοποίησε” ότι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου δεν θα ικανοποιήσουν την αγορά κυρίως λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Mc Donald’s καθώς η εισηγμένη ανακοίνωσε αύξηση 6,4% στις πωλήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας καταστημάτων τον Απρίλιο.

Πτώση κατέγραψε η Verizon που κατέθεσε προσφορά 38 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του 45% που δεν κατέχει στην Verizon Wireless. Αντίθετα η αναβάθμιση της σύστασης από την Deutsche Bank αλλά και τα αναθεωρημένα μεγέθη α΄ τριμήνου χάρισαν κέρδη στη μετοχή της General Motors.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστές η αγορά έχει στρέψει την προσοχή της στις αυριανές αποφάσεις της FED για το ύψος των αμερικανικών επιτοκίων. Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι θα υπάρξει μια νέα αύξηση στο 5,0%.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις αύξηση κατά 0,2% σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής Μαρτίου, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 0,5%.

Το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου για το πετρέλαιο έκλεισε την ημέρα στα 70,69 δολ./βαρέλι σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 1,32%, ενώ ο χρυσός παρέμεινε σε υψηλά 26 ετών στα 700 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.639 μονάδες, με κέρδη 0,48%, ενώ ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,04%, στις 1.325 μονάδες. Πτώση 0,29% για τον Nasdaq, που έκλεισε στις 2.338 μονάδες. Σημειώνεται ότι περίπου 83 μονάδες χωρίζουν το Dow Jones από τα ιστορικά υψηλά των 11.722.

Το δικαίωμα της Εθνικής εκλείσε στα 10,05 δολάρια, του ΟΤΕ στα 11,96 και της 3Ε στα 32,1 δολάρια.

Εξάλλου, κέρδη 0,56% κατέγραψε ο Cac, διαμορφούμενος στις 5.312 μονάδες, ενώ ο FTSE 100, ενισχύθηκε κατά 0,63%, στις 6.105 μονάδες. Ανοδος 0,21% για τον Dax, που έκλεισε στις 6.140 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v