Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Λύγισε” τελικά η Wall Street

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε η αμερικανική αγορά, καθώς τα αρχικά ήπια κέρδη δεν μετατράπηκαν ποτέ σε ισχυρή ανάκαμψη, με τους πωλητές να επικρατούν και πάλι, μια ημέρα μετά το ”ξεπούλημα” στην αγορά που πυροδοτήθηκε από επενδυτικές ανησυχίες για συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων. Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε η αμερικανική αγορά, καθώς τα αρχικά ήπια κέρδη δεν μετατράπηκαν ποτέ σε ισχυρή ανάκαμψη με τους πωλητές να επικρατούν και πάλι, μετά το χθεσινό ”ξεπούλημα” στην αγορά που πυροδοτήθηκε από επενδυτικές ανησυχίες για συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων. Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης παρατηρούταν μια ”σύγκρουση δυνάμεων” ανάμεσα σε πωλητές που ανησυχούν για επιτόκια και πληθωρισμό και αγοραστές που διαβλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες, μια ημέρα μετά την χειρότερη ημερήσια συμπεριφορά του δείκτη Dow Jones από το 2003.

Εν τέλει, επικράτησαν οι πωλητές, με το δείκτη Dow Jones να διαμορφώνεται στις 11.127,81 μονάδες με απώλειες 0,69%, το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να κλείνει πτωτικά κατά 0,70%, στις 2.180,32 μονάδες και τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,67%, στις 1.261,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες υπέστησαν ακόμη ισχυρότερο πλήγμα, αντέδρασαν ανοδικά, αντισταθμίζοντας τις πρωινές απώλειες, εμφανίζοντας στο κλείσιμο οριακές μεταβολές σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση. Ειδικότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 5.671 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,24% στις 4.908 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε στις 5.666 μονάδες με κέρδη 0,24%.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 3,21%, στα 8,74 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 1,13%, στα 11.67 δολάρια. Πτώση 2,38% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 31,60 δολάρια.

Η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε στο 15 προς 16 στο NYSE και στο 14 προς 15 στον Nasdaq.

Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των αερογραμμών, των εταιριών internet και οι εταιρίες λιανικών πωλήσεων ενώ πιέσεις σημειώθηκαν στους κλάδους ημιαγωγών, ενέργειας και βιοτεχνολογίας.

Η νεοεισερχόμενη εταιρία γρήγορου φαγητού Burger King τέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης, με κέρδη 7,3% στα 18,22 δολάρια.

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με ισχυρά κέρδη για τη μετοχή της Hewlett Packard με κέρδη 2,6%, μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου και θετικές μεταβολές στις συστάσεις αναλυτών.

Άνοδος 12,2% για τη Sears Holding μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας που ξεπέρασε άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 180 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v