Σταθερό το ενδιαφέρον στην αγορά ομολόγων

Σταθερά ανοδικά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, βοηθούμενα από τo ασταθές περιβάλλον στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ενώ πτωτική είναι η τάση στη διατραπεζική.

Σταθερά ανοδικά συνεχίζουν να διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς διατηρείται η νευρικότητα για διεθνείς κεφαλαιαγορές και δολάριο, ενώ πτωτική είναι το πρωί της Παρασκευής η τάση στη διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει οριακή άνοδο 0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο 10ετές παραμένει αμετάβλητο με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 5,44%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σταθερή ανοδική πορεία και όχι ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα, στην αγορά των ομολόγων ευνοεί τη σταθεροποίηση της εν λόγω αγοράς στο μέλλον.

Τονίζουν δε, ότι στην προκειμένη φάση το ασταθές χρηματιστηριακό περιβάλλον και η υποχώρηση του δολαρίου είναι αυτά που ενισχύουν τις ομολογίες, ωστόσο επισημαίνουν ”εάν η αγορά δεν οδηγηθεί σε εξάρσεις και παραμείνει σε σταθερά ανοδικό ρυθμό θα εξακολουθήσει έτσι για πολύ καιρό”.

Στη διατραπεζική, παρατηρείται πτωτική τάση το πρωί της Παρασκευής, καθώς τα επιτόκια euribor υποχωρούν ελαφρώς. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός βρίσκεται στο –0,06% διαμορφούμενο στο 3,38%, το αντίστοιχο 3μηνών υποχωρεί κατά 0,09% στο 3,48%, ενώ πτωτικά κατά 0,16% διαπραγματεύεται και το euribor 6μηνών στο 3,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v