Η κρίση στο Κασμίρ ανεβάζει τα ομόλογα

Ανοδική η πορεία των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Τετάρτης, με τους επενδυτές να εμφανίζονται έντονα επηρεασμένοι για το ενδεχόμενο γενίκευσης της κρίσης στο Κασμίρ, ενώ μικτή εμφανίζεται η τάση στη διατραπεζική.

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται έντονα επηρεασμένοι για το ενδεχόμενο γενίκευσης της κρίσης στο Κασμίρ, ενώ μικτή εμφανίζεται η τάση στη διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο σημειώνει άνοδο κατά 0,05%, ενώ στην εγχώρια αγορά παρατηρείται ανοδική πορεία κατά 0,12% για το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές, η απόδοση του οποίου κυμαίνεται στο 5,49%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανοδική πορεία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανησυχία των επενδυτών ότι οι συγκρούσεις στο Κασμίρ θα οδηγήσουν σε γενικευμένη σύρραξη, αναταράσσοντας το διεθνές σκηνικό για ακόμη μια φορά, και για το λόγο αυτό στρέφονται εκ νέου στα ομόλογα.

Ωστόσο, επισημαίνουν η πρωινή είδηση για αύξηση του γαλλικού Δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη μεταποιητική δραστηριότητα (που προσέγγισε ”υψηλό” 11μήνου) μείωσε κατά πολύ την ανοδική τάση.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα παρουσιάζεται μικτή με το euribor 3μηνών να παραμένει στα χθεσινά επίπεδα του 3,49%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο 1μηνός καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,03% πέριξ του 3,39%. Αντίθετα, πτωτική κατά 0,22% η τάση για το euribor 6μηνών το οποίο κυμαίνεται στο 3,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v