Μικρή υποχώρηση για ομόλογα-Σταθερή η διατραπεζική

Με μικρή υποχώρηση διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Παρασκευής, κυρίως λόγω της θετικής πορείας των κεφαλαιαγορών, ενώ σταθερά είναι τα euribor στη διατραπεζική αγορά.

Ελαφρώς προς τα κάτω διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Παρασκευής, λόγω της θετικής πορείας των κεφαλαιαγορών, ενώ σταθερή είναι η εικόνα στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με χθες (ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,02%), ενώ στην εγχώρια αγορά παρατηρείται ανοδική τάση με το ελληνικό 10ετές να βρίσκεται στο +0,18% και την απόδοσή του στο 5,48%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές η μικρή υποχώρηση οφείλεται αφενός στην ενίσχυση των κεφαλαιαγορών, και αφετέρου στην είδηση για αύξηση κατά 1,1% των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για πέμπτο συνεχή μήνα τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση κατά 0,1%.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, δε σημειώνονται σημαντικές διακυμάνσεις με τα euribor ενός και 3μηνών να παραμένουν αμετάβλητα στο χθεσινό 3,38% και 3,48% αντίστοιχα, ενώ υποχώρηση της τάξεως του 0,30% καταγράφει το euribor 6μηνών και διαμορφώνεται στο 3,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v