Ρευστοποιήσεις στα ομόλογα-Πάνω τα επιτόκια

Μικρή υποχώρηση για τα ομόλογα το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά, κυρίως λόγω ρευστοποιήσεων των χθεσινών κερδών, ενώ θετική είναι η εικόνα για τα επιτόκια euribor στη διατραπεζική αγορά.

Με μικρή υποχώρηση διαπραγματεύονται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά το πρωί της Τρίτης, κυρίως λόγω ρευστοποιήσεων των χθεσινών κερδών, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκονται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ το αντίστοιχο ελληνικό στην εγχώρια αγορά χάνει 0,11% της αξίας του με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,54%.

Οι αναλυτές αποδίδουν την υποχώρηση σε συντονισμένες ρευστοποιήσεις των χθεσινών κερδών, ενώ εστιάζουν την προσοχή τους στη μηνιαία επισκόπηση της Bundesbank που θα δοθεί αργότερα σήμερα στη δημοσιότητα και αναμένεται να περιέχει εκτιμήσεις τόσο για τη γερμανική οικονομία, όσο και γενικότερα για την ευρωζώνη.

Στη διατραπεζική, θετικό το κλίμα, με μόνο το euribor 3μηνών να παραμένει αμετάβλητο στο 3,52%, ενώ κατά 0,29% στο 3,42% αυξάνεται το euribor 1μηνός, και κατά 0,11% στο 3,72% το euribor 6μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v