Οριακά επάνω τα ομόλογα-Μικτή η διατραπεζική

Με οριακά ανοδική τάση διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, επηρεασμένα από την είδηση για λήξη της απεργίας της γερμανικής IG Metall, ενώ μικτή παρουσιάζεται η εικόνα στη διατραπεζική.

Οριακά ανοδικά τα ομόλογα, το πρωί της Πέμπτης, στην ευρωπαϊκή αγορά, που φαίνεται να επηρεάζονται από την είδηση για λήξη της απεργίας της γερμανικής IG Metall, ενώ μικτή είναι η εικόνα στα διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει οριακή άνοδο κατά 0,05%, ενώ στην ελληνική αγορά το αντίστοιχο ελληνικό υποχωρεί με ανάλογο ρυθμό, με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,57%.

Αναλυτές της Paribas Capital Market, τόνιζαν το πρωί ότι η πορεία των ομολόγων ”γύρισε” θετικά μετά την είδηση για συμφωνία μεταξύ του γερμανικού συνδικάτου IG Metall και της γερμανικής κυβέρνησης για αυξήσεις 4% και 3,1% μετά τον Ιούνιο και έως το 2003.

Σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών ”η αγορά είχε προετοιμαστεί για τα χειρότερα και η συμφωνία την επηρέασε θετικά”. Ωστόσο επισημαίνουν ότι ”οι συγκεκριμένες αυξήσεις ενδέχεται να δράσουν ως πάτημα της σκανδάλης για αυξήσεις των ευρωπαϊκών επιτοκίων”.

Στη διατραπεζική αγορά, ύστερα από τη χθεσινή εκτόξευση των euribor, η εικόνα είναι μικτή με τα euribor ενός και 6μηνών να κινούνται οριακά ανοδικά κατά 0,09% (στο 3,38%) και κατά 0,05% (στο 3,68%) αντίστοιχα, ενώ πτωτικά κατά 0,03% και πέριξ του 3,49% διαπραγματεύεται το euribor 3μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v