Στο 5,50% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς

Ανοδική τάση επικρατεί το πρωί της Δευτέρας τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, όσο και στη διατραπεζική αγορά. Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κερδίζει 0,15%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο +0,26%, με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,50%.

Χαμόγελα τη Δευτέρα, τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, όσο και στη διατραπεζική αγορά, όπου ομόλογα και επιτόκια διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κερδίζει 0,15%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο +0,26%, με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,50%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά ομολόγων που κινήθηκε ”νωχελικά” την περασμένη Παρασκευή, σήμερα ”τρέχει για να προλάβει τα κέρδη που θα έπρεπε να είχε αποκομίσει από την πτώση των χρηματιστηρίων”. Παράλληλα, εκτιμούν ότι η δυναμική του ευρώ έναντι του δολαρίου, προσδίδει μια σιγουριά στην αγορά ομολόγων, ενώ τονίζουν ότι η έλλειψη μακροοικονομικών ειδήσεων από τις ΗΠΑ, θα ενισχύσει την ανοδική τάση της αγοράς ομολόγων.

Όσον αφορά στη διατραπεζική, ανάλογη είναι και εκεί η εικόνα με μόνο το euribor 1μηνός να παραμένει σταθερό στο 3,34%, ενώ τα euribor τριών και 6μηνών παρουσιάζουν ανοδική πορεία κατά 0,09% (στο 3,43%) το πρώτο και κατά 0,36%, στο 3,59% το δεύτερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v