Ηρεμία στα ομόλογα, άνοδος στη διατραπεζική

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων, ενώ παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές. Ανοδικά τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων, ενώ παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι τιμές σημείωσαν μικρές διακυμάνσεις, ακολουθώντας την πορεία των γερμανικών τίτλων αναφοράς, οι οποίοι με την σειρά τους υποχωρούν λόγω της ανόδου των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών.

Ειδικότερα, στην εγχώρια αγορά ομολόγων οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 1,56 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 655 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 905 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα με 330 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 185 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στην παλαιότερη έκδοση πενταετών τίτλων (λήξεως Απριλ. 2004). Το περιθώριο περιορίστηκε στο επίπεδο του 0,31% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,498% και του γερμανικού στο 5,188%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας διαμορφώθηκε στο 3,32%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 3,34% παρουσίασε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Ανοδο στο 3,85% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v