Νευρική πορεία για ομόλογα – επιτόκια

Νευρική πορεία ακολουθούν το πρωί της Μ. Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά τα ομόλογα, υποχωρώντας οριακά, ενώ και στη διατραπεζική αγορά η εικόνα είναι ανάλογη.

Νευρική εικόνα παρουσιάζουν το πρωί της Μ. Πέμπτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, υποχωρώντας οριακά, ενώ και στη διατραπεζική αγορά το κλίμα είναι ανάλογο.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές χάνει 0,02% της αξίας του με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,46%.

Αναλυτές της Dresdner τόνιζαν νωρίτερα ότι η αγορά έχει ”χάσει τον προσανατολισμό της” καθώς από τη μία η ανακοίνωση για υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, έδωσε πρόσκαιρα ώθηση, και από την άλλη η ανακοίνωση για άνοδο της ευρωπαϊκής μεταποιητικής δραστηριότητας από 50 σε 50,5 τον Απρίλιο ”μπέρδεψε” τους επενδυτές.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor παρουσιάζουν μικτή εικόνα, εν’ αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να μεταβάλει τα παρεμβατικά επιτόκια από το 3,25%. Το euribor 1μηνός παραμένει αμετάβλητο στο 3,33%, ενώ το euribor 3μηνών παρουσιάζει οριακή υποχώρηση κατά 0,06% στο 3,35%, σε αντίθεση με το euribor 6μηνών το οποίο κερδίζει 0,11% πέριξ του 3,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v