Υποτονικά τα ομόλογα, ανοδικά τα επιτόκια

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές τόσο στην εγχώρια όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με τις συναλλαγές στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνονται στα 1,855 δισ. ευρώ.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές τόσο στην εγχώρια όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά ομολόγων οι συναλλαγές στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκαν στα 1,855 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 740 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,115 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στα 10ετή ομόλογα (της παλαιότερης έκδοσης) με 195 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 175 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν στην 20ετία. Το περιθώριο περιορίστηκε στο επίπεδο του 0,3118% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 5,483% και του γερμανικού στο 5,17%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Το επιτόκιο στη διάρκεια μίας ημέρας περιορίστηκε στο 3,31%. Στο 3,36% διαμορφώθηκε το επιτόκιο των δύο ημερών. Οριακή υποχώρηση στο 3,33% παρουσίασε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Οριακή άνοδο 3,78% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v