Άνοδος για ομόλογα – πτώση για επιτόκια

Ανοδικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Πέμπτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ενώ στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια υποχωρούν.

Ανοδικά διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ πτωτικό είναι το κλίμα για τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Το ευρωπαϊκό 10ετές παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 0,10%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές κερδίζει 0,10% με την απόδοσή του στο 5,35%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ημέρα είχε ξεκινήσει ανοδικά ούτως ή άλλως λόγω των χθεσινών αποτελεσμάτων από τον πληθωρισμό στη Γερμανία και τον δείκτη παραγγελιών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, οι οποίοι κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Ωστόσο, η ανοδική τάση στην αγορά ομολόγων ενισχύθηκε σημαντικά μετά την ανακοίνωση του δείκτη Ifo (επιχειρηματικής εμπιστοσύνης) στη Γερμανία, ο οποίος ενώ αναμενόταν να ανέλθει στο 92,9, υποχώρησε στο 90,5 για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor, με εξαίρεση το euribor 1μηνός το οποίο παραμένει αμετάβλητο στο 3,33%, τα euribor τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,18% (στο 3,38%) και κατά 0,66% (στο 3,48%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v