Νευρική εικόνα για ομόλογα - επιτόκια

Με τάσεις υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, σε μία ”νευρική” ημέρα όπως τη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές, ενώ μικτές είναι οι τάσεις για τα επιτόκια.

Υποχωρούν οριακά το πρωί της Παρασκευής τα ευρωπαϊκά ομόλογα, σε μία ”νευρική” ημέρα όπως τη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές, ενώ μικτές είναι οι τάσεις στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο διαπραγματεύεται στο –0,01%, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές παρουσιάζει οριακή άνοδο κατά 0,06% με την απόδοσή του στο 5,53%.

Οι αναλυτές κάνουν από το πρωί λόγο για μια ”νευρική” ημέρα, τονίζοντας ότι τα ομόλογα έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την ανακοίνωση για αύξηση –πέραν του αναμενόμενου- των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία, παρά από τη χθεσινή πρόσκρουση του τουριστικού αεροσκάφους στον πύργο Pirelli του Μιλάνου, ξυπνώντας τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η πορεία των ομολόγων θα παραμείνει νευρική, καθώς η ομιλία στη Νέα Υόρκη του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, ενδέχεται να κρύβει ”εκπλήξεις” κυρίως όσον αφορά στις προβλέψεις για την πορεία του ευρωπληθωρισμού.

Στη διατραπεζική αγορά, μικτό το κλίμα με μόνο το euribor 1μηνός να παρουσιάζει ανάκαμψη της τάξεως του 0,09% και να πλησιάζει το 3,32%. Αντίθετα τα euribor τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,15% (στο 3,38%) και 0,23% (στο 3,52%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v