Τάσεις υποχώρησης για ομόλογα – επιτόκια

Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, ενώ τάσεις υποχώρησης καταγράφονται και στη διατραπεζική αγορά.

Με τάσεις οριακής υποχώρησης διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η διατραπεζική αγορά.

Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ενώ ανάλογη είναι και η πτώση για το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές, η απόδοση του οποίου προσεγγίζει το 5,47%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν πως διαμορφώνεται εν γένει το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη από τους δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, σύμφωνα με αναλυτή της Dresdner Bank, ο πληθωρισμός Μαρτίου και οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία, αλλά και οι αμερικανικοί δείκτες τιμών καταναλωτή και βιομηχανικής παραγωγής Μαρτίου. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ομιλία Γκρίνσπαν, έως την οποία οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής.

Στη διατραπεζική αγορά τώρα, τα επιτόκια euribor, υποχωρούν. Συγκεκριμένα το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,03% κοντά στο 3,32% και το euribor 3μηνών κατά 0,26% πλησιάζοντας το 3,39%. Ωστόσο, χωρίς αλλαγές παραμένει το euribor 6μηνών που βρίσκεται στα χθεσινά επίπεδα του 3,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v