Υποχωρούν τα ομόλογα, μικτά τα επιτόκια

Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς ο φόβος του πληθωρισμού επηρεάζει αρνητικά το κλίμα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε την ανησυχία της για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερος από τις αρχικές της προσδοκίες για το έτος.

Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς ο φόβος του πληθωρισμού επηρεάζει αρνητικά το κλίμα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε την ανησυχία της για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερος από τις αρχικές της προσδοκίες για το έτος, γεγονός το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει στην επίσπευση αύξησης των επιτοκίων μειώνοντας την ελκυστικότητα της αγοράς ομολόγων.

Στην γερμανική αγορά, τα δεκαετή ομόλογα υποχωρούν σημαντικά από τα χθεσινά τους επίπεδα, και διαμορφώνονται στο επίπεδο των 105,34 μονάδων. Σε χαμηλά επίπεδα διαπραγματεύονται και οι τιμές των ελληνικών δεκαετών ομολόγων λήξης 2012, τα οποία κινούνται σε ένα εύρος 97,76 - 97,80 με την απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 5,54%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώνεται στις 35 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, οι τάσεις είναι μεικτές στα επιτόκια euribor. Ειδικότερα, το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,12% στο 3,33%, το euribor 3μηνών κερδίζει 0,03% στο 3,41, ενώ και το euribor 6μηνών σημειώνει άνοδο κατά 0,20% πέριξ του 3,55%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v