Σταθερά τα ομόλογα-πτωτικά τα επιτόκια

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις κινείται η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τα βλέμματα αναλυτών και επενδυτών στραμμένα στο αποτέλεσμα της επίσκεψης Πάουελ στην εύφλεκτη περιοχή της Παλαιστίνης.

Με σταθεροποιητικές τάσεις κινείται το πρωί της Δευτέρας η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με το ενδιαφέρον αναλυτών και επενδυτών να επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα της επίσκεψης Πάουελ στην εύφλεκτη περιοχή της Παλαιστίνης.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές τα ευρωπαϊκά ομόλογα θα κινηθούν σταθεροποιητικά και ενδεχομένως ”ελαφρώς ανοδικά” τις επόμενες δύο ημέρες, καθώς δεν αναμένονται ανακοινώσεις οικονομικών δεικτών από καμία πλευρά του Ατλαντικού –τουλάχιστον έως την Παρασκευή- ενώ όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάσταση στη Μ. Ανατολή.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο το πρωί της Δευτέρας κινείται με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,01%, ενώ ίδιο το κλίμα και στην εγχώρια αγορά με το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές να βρίσκεται στο +0,06% με την απόδοσή του 5,46%.

Στη διατραπεζική αγορά τώρα, το κλίμα είναι αρνητικό από το πρωί της Δευτέρας, με τα επιτόκια euribor να σημειώνουν απώλειες. Το euribor ενός μηνός υποχωρεί κατά 0,06% στο 3,34%, το euribor 3μηνών κατά 0,25% στο 3,42%, ενώ και το euribor 6μηνών καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,82% προσεγγίζοντας το 3,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v