Νευρικά τα ομόλογα, υποχωρούν τα επιτόκια

Νευρική εικόνα παρουσιάζει το πρωί της Παρασκευής η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ”αναποφάσιστους” επενδυτές, ενώ πτωτικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Νευρική το πρωί της Παρασκευής η διακύμανση στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για ”αναποφάσιστους” επενδυτές, ενώ πτωτικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά.

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι επενδυτές είναι αναποφάσιστοι για το εάν θα τοποθετηθούν ή όχι, επηρεασμένοι από τα στατιστικά στοιχεία για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία προσέγγισαν για την εβδομάδα το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2001, προσεγγίζοντας τα 480.000. Αναλυτές της Halifax Group τόνιζαν ότι ”η προσοχή είναι στραμμένη σήμερα στο δείκτη μέσων ωρομισθίων Μαρτίου”.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,05%, ενώ ανάλογο είναι και το ποσοστό πτώσης του αντίστοιχου ελληνικού 10ετούς στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του οποίου προσεγγίζει το 5,48%.

Στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα είναι υποτονικό, καθώς τα euribor κινούνται καθοδικά. To euribor 1 μηνός και 3 μηνών υποχωρούν κατά 0,15%, στο 3,34%, και 3,43%, αντίστοιχα, ενώ πτωτικά κατά 0,06% κινείται και το euribor 6 μηνών, στο 3,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v