Κερδίζουν τα ομόλογα - Κάτω τα επιτόκια

Λίγο υψηλότερα διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, επωφελούμενα από τη νευρικότητα των κεφαλαιαγορών, ενώ πτωτικά κινούνται τα επιτόκια στη διατραπεζική, που τελεί εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Με μικρή άνοδο διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, που επωφελούνται από τη νευρικότητα των κεφαλαιαγορών, ενώ στη διατραπεζική, που τελεί εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, τα επιτόκια κινούνται πτωτικά.

Συγκεκριμένα, το 10ετές ευρωπαϊκό ομόλογο κερδίζει 0,05%, ενώ στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο 10ετές ελληνικό βρίσκεται στο +0,24% με την απόδοσή του στο 5,52%. Ωστόσο, αναλυτές της Dresner τόνιζαν το πρωί ότι η όποια απόφαση της ΕΚΤ δεν αναμένεται να επηρεάσει το yield των ομολόγων και έτσι δεν αναμένονται μεγάλες ανακατατάξεις στην εν λόγω αγορά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα –αλλά και η Τράπεζα της Αγγλίας- συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τη νομισματική πολιτική τους. Εκτιμάται ότι θα αφήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, καθώς αναμένουν περισσότερα στοιχεία που να προδίδουν ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας προκειμένου να προχωρήσουν σε αναθεώρηση της στάσης τους.

Υπό το κλίμα της αναμονής λοιπόν στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια euribor υποχωρούν, με το euribor ενός μηνός να πέφτει κατά 0,12%, στο 3,35%, το euribor 3 μηνών να χάνει 0,17%, στο 3,43%, και το euribor 6 μηνών να διαπραγματεύεται στο –0,28%, πέριξ του 3,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v