Ανοδος για επιτόκια – ομόλογα

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται το πρωί της Τρίτης τόσο για τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά όσο και για τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, τα οποία επηρεάστηκαν θετικά από την άνοδο του δείκτη Ifo στη Γερμανία.

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Τρίτης τόσο τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, όσο και τα ευρωπαϊκά ομόλογα, τα οποία επηρεάστηκαν θετικά από την άνοδο του δείκτη Ifo στη Γερμανία.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια ακολουθούν για ακόμη μια ημέρα ανοδική πορεία – επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές που θέλουν τη διατραπεζική να δρέπει καρπούς από την αλλαγή στάσης της FED στα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, το euribor 1 μηνός κερδίζει 0,51% στο 3,37%, ενώ ανάλογη πορεία καταγράφει και το euribor 3 μηνών, το οποίο βρίσκεται στο +0,70% και το 3,45%. Ανοδικά κατά 0,81% κινείται και το euribor 6 μηνών πέριξ του 3,61%.

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, και εκεί παρατηρούνται από το πρωί ελαφρώς ανοδικές τάσεις, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές ”το γεγονός ότι ο δείκτης Ifo επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας σημείωσε άνοδο, σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας και κατ’ επέκταση η ΕΚΤ θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια” οπότε μπορεί να επωφεληθεί η αγορά ομολόγων.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,05%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές κερδίζει 0,11% με την απόδοσή του στο 5,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v