Πτωτικά τα ομόλογα, άνοδος στα euribor

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά ομόλογα, χωρίς να καταφέρνουν να επωφεληθούν από τις πτωτικές τάσεις των χρηματιστηρίων. Ανοδικά ωστόσο κινούνται στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor, ενώ στο 5,564 βρίσκεται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου.

Χαμηλότερα διαμορφώνονται το απόγευμα της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά ομόλογα, που δεν ανταποκρίνονται θετικά στην πτωτική τάση των διεθνών χρηματιστηρίων. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η επικείμενη ομιλία από τον πρόεδρο του τμήματος της FED στη Φιλαδέλφεια, αλλά και η έκθεση της FOMC, αναμένεται να επηρεάσουν την εύθραυστη αγορά.

Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό δεκαετές ομόλογο διαμορφώνεται στο εύρος 97,6 - 97,57, ενώ η απόδοσή του βρίσκεται στο 5,564.

Στη διατραπεζική αγορά, επικρατεί καλό κλίμα με τα επιτόκια euribor να κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, το euribor 1μηνός βρίσκεται στο +0,21% πέριξ του 3,34%, το euribor 3μηνών κερδίζει 0,33% και βρίσκεται στο 3,39%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει το euribor 6μηνών (+0,86%) πέριξ του 3,52%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v