Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα να υποχωρούν και να κινούνται κοντά στο επίπεδο στήριξης του 104,80 - 104,85. Μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα να υποχωρούν και να διαμορφώνονται στο επίπεδο στήριξης του 104,80 - 104,85.

Το γερμανικό bund σημειώνει πτώση και διαμορφώνεται στις 104,86 μονάδες, πέφτοντας κάτω από το σημείο στήριξης των 105 μονάδων. Στο μεταξύ η άνοδος στις τιμές παραγωγού καθώς και στη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, ”επικυρώνουν” για μια ακόμη φορά την αποχώρηση της οικονομία των ΗΠΑ από την ύφεση, γεγονός το οποίο μειώνει την ζήτηση για τους τίτλους σταθερού εισοδήματος.



Τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα κινούνται στο 97,41 - 97,46, ενώ η απόδοσή τους έχει εκτοξευθεί στο 5,59%. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων παραμένει στις 35 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ δεν ξεπερνά τα 1.000 εκατ. ευρώ.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά, με το euribor ενός μηνός να υποχωρεί ελάχιστα και να διαμορφώνεται στο 3,33% και τα euribor τριών και έξι μηνών σημειώνουν ελαφρά άνοδο και διαμορφώνονται στο 3,81% και 3,50% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v