Πτώση των τιμών των ομολόγων

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι τιμές των δεκαετών ελληνικών ομολόγων, ενώ στο ίδιο ”μήκος κύματος” πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Σταθεροποιητικά εξακολουθούν να κινούνται τα euribor.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι τιμές των δεκαετών ελληνικών ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο 97,81 - 97,84, ενώ στο ίδιο κλίμα πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις ομολόγων και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, η πτώση των τιμών των ομολόγων οφείλεται στις αυξημένες προσδοκίες οικονομικής ανάκαμψης, γεγονός το οποίο απομακρύνει τους επενδυτές από τα ομόλογα και τους κατευθύνει στις χρηματιστηριακές αγορές.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων μειώνεται και διαμορφώνεται στις 34,5 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στα 1.000 εκατ. ευρώ. Σημαντική επιρροή στις αγορές θα ασκήσει σήμερα η ομιλία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν,

Εξάλλου, σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστιάν Νουαγιέ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα επιτόκια του ευρώ θα παραμείνουν ως έχουν, εκτός εάν υπάρχει σημαντικός λόγος παρέμβασης. Και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, ανεξαρτήτως της αβεβαιότητας που προκαλεί ο ”ρυθμός” και η ”έντασή” της.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια euribor εμφάνισαν σημάδια σταθεροποίησης με το euribor 1μηνός να διαμορφώνεται στο 3,44% και το euribor 6μηνών να σημειώνει άνοδο 0,23% και να διαμορφώνεται στο 3,48%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v