Σταθεροποιητικές τάσεις στη διατραπεζική

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ στο 3,25%. Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά ομολόγων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη διατραπεζική αγορά μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ στο 3,25%. Νωρίτερα ωστόοο, προ της απόφάσεων της ΕΚΤ, οι τιμές των επιτοκίων σε όλες τις περιόδους σημείωσαν μικρές διακυμάνσεις.

Τα euribor ενός, δύο και τριών μηνών σημειώνουν οριακή πτώση κατά 0,06% και 0,03% αντίστοιχα, και κυμαίνονται στο 3,34% και 3,36%, ενώ με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,08% κινείται το Euribor 6μηνών και διαμορφώνεται στο 3,44%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αγορά ομολόγων, μετά την ”επιτυχημένη”, όπως την χαρακτήρισαν, δημοπρασία του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου, η απόδοση του οποίου διαμορφώθηκε σήμερα στο 5,24% από 4,25% τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτές της ABN Amro, τονίζουν ότι το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί, κυρίως εξαιτίας της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ, είναι ιδιαίτερα εύθραυστο, γι΄αυτό ακριβώς το λόγο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι dealers δεν πρόκειται να ”εγκαταλείψουν ακόμη την αγορά ομολόγων”.

Ωστόσο το εντεινόμενο κλίμα αισιοδοξία φαίνεται να ασκεί πιέσεις στο γερμανικό bund η απόδοση του οποίου σημειώνει πτώση 0,54% και διαμορφώνεται στο 105,65.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v