Υποτονικά κινείται η αγορά ομολόγων

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, οι οποίες δεν παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις ακολουθώντας οριακή υποχώρηση έως και 0,06%.

Υποτονικά διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, οι οποίες δεν παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, ακολουθώντας οριακά πτωτική τάση έως και 0,06%.

Όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς, παρά την αρνητική επίδραση που είχε στην εν λόγω αγορά η είδηση για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, η πορεία της αγοράς σήμερα δεν αναμένεται να εμφανίσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η μόνη είδηση –σύμφωνα με οικονομολόγους της Halifax- που μπορεί να κινήσει την αγορά είναι ο δείκτης τάσεων του τομέα παροχής υπηρεσιών ΡΜΙ, που αναμένεται να έχει κινηθεί ανοδικά για το Φεβρουάριο.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παραμένει αμετάβλητο στα χθεσινά του επίπεδα, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει οριακά ανοδική τάση κατά 0,05% με την απόδοσή του στο 5,39%.

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον κινούνται και τα επιτόκια Euribor στη διατραπεζική αγορά, με το Euribor 1μηνός να παραμένει αμετάβλητο στο χθεσινό 3,34%, το Euribor 3μηνών να καταγράφει οριακή υποχώρηση κατά 0,03% στο 3,36%, ενώ το Euribor 6μηνών κινείται με οριακή άνοδο 0,06% στο 3,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v