Νευρική πορεία ομολόγων λόγω Γκρίνσπαν

Νευρικά κινείται το πρωί της Τετάρτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς όλοι τελούν εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν (17.00 ώρα Ελλάδος), κάνοντας τους αναλυτές να μιλούν για ”εύθραυστες ισορροπίες”.

Νευρικά κινείται το πρωί της Τετάρτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τις τιμές να παρουσιάζουν οριακές διακυμάνσεις, καθώς όλοι τελούν εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν, ενώ οι Ευρωπαίοι αναλυτές μιλούν για ”εύθραυστες ισορροπίες” κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από νωρίς το πρωί η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων φαίνεται να αναζητεί κατεύθυνση, καθώς οι τιμές των ομολόγων κινούνται με οριακά καθοδικές τάσεις έως και 0,10%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημερινή πορεία της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται ”εύθραυστη”, καθώς όλα κρίνονται από τις δηλώσεις του προέδρου της Κεντρικής Αμερικανικής Τράπεζας, FED.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν αναλυτές της Salomon Smith Barney, ”οι δηλώσεις του αμερικανού τραπεζίτη αναμένεται να επιδράσουν θετικά στην πορεία των μετοχών, αλλά αρνητικά στην αγορά ομολόγων”. Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές ομόλογο, δεν μένει ανεπηρέαστο από το γενικό κλίμα και καταγράφει πτωτική πορεία της τάξεως του 0,10% με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 5,38%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor παρουσιάζουν διορθωτικές τάσεις με το Euribor 1μηνός να κινείται ανοδικά κατά 0,15% και να κυμαίνεται στο 3,34% και το Euribor 3μηνών να καταγράφει οριακά ανοδική πορεία της τάξεως του 0,06% στο 3,36%. Αντίθετα, οριακές απώλειες της τάξεως του 0,03% σημειώνει το Euribor 6μηνών προσεγγίζοντας το 3,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v