O γερμανικός δείκτης Ifo πιέζει την αγορά ομολόγων

Πτωτικά κινείται η αγορά ομολόγων το πρωί της Τρίτης, κυρίως ύστερα από την ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, ο οποίος κατέγραψε σημαντική άνοδο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία δέχεται πιέσεις ύστερα από την ανακοίνωση της ανόδου του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, για το μήνα Φεβρουάριο.

Δεδομένης της πτωτικής τάσης που επικρατεί στην αγορά, ο στρατηγικός αναλυτής της ABN Amro, Κλιβ Πέρυ, σχολιάζει ότι αν και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν δυσοίωνες, είναι αξιοσημείωτο ότι οι προσδοκίες έχουν ενισχυθεί.

Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο παρουσιάζει ανοδική πορεία, με την απόδοσή του να κυμαίνεται στο 5,35% και το εύρος διακύμανσης να βρίσκεται στα 99,21.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, με το Euribor 1 μηνός να κινείται ανοδικά κατά 0,15%, το Euribor 3 μηνών να παρουσιάζει κέρδη 0,33% και το Euribor 6 μηνών να κερδίζει 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v