Κινητικότητα στην αγορά ομολόγων

Ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα και αύριο η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων καθώς εκδίδεται νέο 5ετές ομόλογο από τη Γερμανία σήμερα και επίσης νέο 5ετές από τη Γαλλία αύριο. Το πρωί της Τετάρτης η ευρωπαϊκή αγορά κινείται με σταθεροποιητικές τάσεις.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η κίνηση της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων σήμερα καθώς εκδίδεται νέο 5ετές ομόλογο από τη Γερμανία, ενώ αύριο και η Γαλλία εκδίδει νέο 5ετές ομόλογο. Το πρωί της Τετάρτης η ευρωπαϊκή αγορά κινείται σταθεροποιητικά.

Νωρίς το πρωί σήμερα, τα ευρωπαϊκά ομόλογα παρουσίασαν οριακά πτωτικές τάσεις, ιδιαίτερα ύστερα από την ανακοίνωση για μεγαλύτερη –από ό,τι αναμενόταν- αύξηση του ιταλικού δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Φεβρουάριο (ο δείκτης προσέγγισε το 127,3 έναντι 123 που αναμενόταν). Στη συνέχεια βέβαια επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ το εύρος διακύμανσης του 10ετούς γερμανικού ομολόγου κινήθηκε ανοδικά κατά τρεις μονάδες βάσεις. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε γενικές γραμμές σήμερα θα είναι μια ενδιαφέρουσα ημέρα για την αγορά ομολόγων.

Στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές ομόλογο κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με χθες, με την απόδοσή του να προσεγγίζει το 5,34% και το εύρος διακύμανσής του μεταξύ 99,28 – 99,31.

Μικρές διακυμάνσεις επικρατούν και στη διατραπεζική αγορά με το επιτόκιο Euribor 1μηνός να κινείται πτωτικά κατά 0,18% στο 3,323% (έναντι 3,329% χθες), το Euribor 3μηνών να παραμένει στο χθεσινό 3,33%, ενώ ανοδικά κινείται το Euribor 6μηνών σε ποσοστό της τάξεως του 0,50% προσεγγίζοντας το 3,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v