Κινητικότητα στην αγορά ομολόγων

Κινητικότητα επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής στη διεθνή αγορά ομολόγων, καθώς εμφανίζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά, ενώ και η εγχώρια αγορά ομολόγων κινείται ικανοποιητικά.

Ιδιαίτερη κινητικότητα επικρατεί το πρωί της Παρασκευής στην αγορά ομολόγων, όπου εμφανίζεται έντονο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά, ενώ και το ελληνικό 10ετές ομόλογο κινείται ανοδικά.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η συγκεκριμένη αγορά επηρεάστηκε θετικά από τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών ότι αναμένεται άνοδος του δείκτη παραγωγικότητας, αλλά και από το γεγονός ότι η αύξηση του πληθωρισμού της Γερμανίας σε ετήσια βάση ήταν μικρότερη από τις αρχικές προβλέψεις.

Ωστόσο, στη Γαλλία το 10ετές ομόλογο υποχώρησε το πρωί κατά τέσσερις μονάδες βάσης, επηρεασμένο από την πτώση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής της χώρας κατά 0,9%. Στην εγχώρια αγορά, το 10ετές ελληνικό ομόλογο κινείται ανοδικά κατά 0,19% παρουσιάζοντας απόδοση 5,40% και το spread να κυμαίνεται μεταξύ 99,48 – 99,52.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια Euribor εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις με το Euribor 1μηνός να κυμαίνεται στο 3,33% -στα ίδια δηλαδή επίπεδα με χθες-. Το Euribor 3μηνών παρουσιάζει οριακή πτώση κατά 0,01% και βρίσκεται στο 3,35%, ενώ λίγο περισσότερο υποχωρεί το Euribor 6μηνών που προσεγγίζει το 3,39% από 3,41% χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v