Νευρικά κινούνται επιτόκια και ομόλογα

Ελαφρώς καθοδικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στη διατραπεζική αγορά όσον αφορά στα επιτόκια, ενώ και στην αγορά ομολόγων η πορεία είναι υποτονική λόγω έλλειψης σοβαρών στοιχείων από Ευρώπη και ΗΠΑ.

Καθοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη διατραπεζική αγορά όσον αφορά στα επιτόκια, ενώ και στην αγορά ομολόγων η πορεία χαρακτηρίζεται υποτονική, κυρίως όπως εκτιμούν οι αναλυτές, λόγω έλλειψης σοβαρών στοιχείων από Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στη διατραπεζική αγορά το Euribor 1μηνός βρίσκεται στο 3,33% υποχωρώντας ελαφρώς από το χθεσινό 3,35%. Ανάλογη πορεία ακολουθεί το Euribor 3μηνών το οποίο βρίσκεται στο 3,35%, έναντι 3,38% χθες, ενώ και το Euribor 6μηνών βρίσκεται στο 3,39% υποχωρώντας κατά 0,06%.

Όσον αφορά στην αγορά ομολόγων, οι αναλυτές παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την πορεία της, καθώς και σήμερα το κλίμα είναι υποτονικό με τα αμερικανικά ομόλογα να έχουν χάσει την ισορροπία τους. Τα ευρωπαϊκά ξεκίνησαν υψηλότερα κατά 3-4 μονάδες βάσης, τάση την οποία οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν λόγω έλλειψης σοβαρών στοιχείων από τις ευρωπαϊκές αγορές και τις ΗΠΑ. Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, ωστόσο, το ελληνικό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει οριακά ανοδική πορεία της τάξεως του 0,01% με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε 5,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v