Σταθεροποιητικές τάσεις για επιτόκια - ομόλογα

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν το πρωί της Πέμπτης στις αγορές χρήματος, καθώς δεν αναμένεται καμία έκπληξη από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εκτιμάται ότι θα αφήσει αμετάβλητα τα παρεμβατικά επιτόκια.

Σταθερά κινούνται το πρωί της Πέμπτης οι αγορές χρήματος, καθώς δεν αναμένεται καμία έκπληξη από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Οσον αφορά τα επιτόκια, το Euribor 1 μηνός κυμαίνεται στο 3,34%, ενώ το Euribor 3 μηνών προσεγγίζει το 3,35%. Αντιστοίχως, το Euribor 6μήνου βρίσκεται στο 3,37%. Παράλληλα, το επιτόκιο Ο/Ν (ΕΟΝΙΑ) αναμένεται να κινηθεί σήμερα μεταξύ 3,30% - 3,35%. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αναμένεται μια ήρεμη ημέρα, καθώς όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία θα διατηρήσει το βασικό παρεμβατικό επιτόκιό της στο 3,25%.

Οσον αφορά την αγορά ομολόγων, το ελληνικό 10ετές ομόλογο παρουσιάζει ελαφρά πτωτική πορεία σε σχέση με χθες και το εύρος διακύμανσής του τοποθετείται μεταξύ 99,79 – 99,97. Αντιθέτως, σταθερή είναι η πορεία για το 10ετές γερμανικό, το εύρος διακύμανσης του οποίου είναι 100,94 – 101,14, ενώ σταθεροποιητικά κινείται και το 10ετές αμερικανικό ομόλογο, με εύρος διακύμανσης μεταξύ 96,72 – 98,68.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v